fbpx

Boksehansker

Viser 1–100 av 353 resultater

Boksing er en utrolig god og morsom form for trening. Når man skal trene boksing så er det en ting man trenger og det er et par gode boksehansker. Hvis du prøver å skrive «boksehansker» inn i Google så får du en lang liste med forskjellige alternativer. Det er derfor ikke rart at veldig mange ikke vet hva de skal velge. Boksehansker kommer i forskjellig materiale, forskjellig pris og design. Derfor har vi laget en guide til deg som ønsker å ta riktig valg når du skal kjøpe boksehansker:

  • Boksehanskens historie
  • Hvordan velge riktig boksehanske?
  • Myke eller harde boksehansker?
  • Tilbebehør til boksehansker
  • Hvorfor kjøpe boksehansker fra Gorillasports?

Hvis du skulle ha noen ytterligere spørsmål så er du mer en velkommen til å ta kontakt med oss på epost. Vi kommer til å svare deg så fort som mulig!

Boksehanskens historie

En rekke kampsporter, inkludert boksing, kickboksing og Muay Thai, er kampsporter der du bør bruke boksehansker. I dette avsnittet skal vi se nærmere på hvorfor vi bruker dem i utgangspunktet. For å forstå hvorfor vi bruker hansker i kampsport,  så er det viktig å se tilbake på hvordan sporten med boksing var  før introduksjonen av boksehansker og andre sikkerhetstiltak.

Boksing er en av de mest kjente kampsportene i den vestlige verden, og praktiseres bredt over hele verden. Boksing som en sport har blitt praktisert lenger enn rekorder i seg selv, selv om de første rekordene av noen form for håndbeskyttelse går tilbake til Antikkens Hellas, hvor de pakket hender inn i råhud, selv om disse også var ment som en metode for å forårsake mer skade til motstanderen også.

Boksehansker slik du kjenner dem i dag ble introdusert i England på 1700-tallet, hvor boksing gjenvunnet popularitet og anerkjennelse som en sport. På den tiden ble hanskene bare brukt til trening, og kamper ble fremdeles utført med bare knoke. Det var først på slutten av 1800-tallet da beskyttende boksehansker ble et krav, takket være Queensbury-reglene som ble opprettet i 1867, og som fremdeles er grunnlaget for de internasjonale reglene i dag.

Hvordan velge riktig boksehanske?

Hvis du er ny på boksing, kan det virke ganske skremmende å finne de rette boksehanskene. Det finnes hundrevis av typer, merker og for ikke å nevne hvor forvirrende størrelsen kan bli. Nedenfor har vi skrevet litt punktvis om hvordan du kan velge riktig boksehanske:

Velg riktig størrelse

De fleste nybegynnere velger at større hansker skal være på den sikre siden og jobbe seg nedover mot konkurransevekten når ferdighetene forbedres. Størrelsen og typen boksehansker du bruker vil virkelig avhenge av kroppsvekten din. Hanskene ha en lun og behagelig passform med fingertuppene. De skal sitte godt på, men ikke stramme og det skal være lett å lage en knyttneve.

Ifølge nettsiden Made4fighters.com så kan man bruke følgende størrelse tabell dersom man er usikker på hvilken størrelse man skal velge. Husk at det kan være ting som påvirker at denne tabellen ikke er gjeldene for deg:

Din vekt Håndens omkrets Størrelse
40-54 kg 5.5” – 6.5” 8 oz.
54-68 kg 6.5” – 7.5” 10 oz.
68-84 kg 7.5” – 8.5” 12 oz
84+ kg 8.5” – 9.5” 14 oz.

Formål

Selv om man trener boksing så har man forskjellige formål. Noen trener kun boksing på sekk og andre ønsker å bokse mot andre. Forskjellige formål trenger forskjellig hansker. Den avgjørende forskjellen er at hansker som skal brukes på boksesekker har mer tykkelse enn de man bruker til kamp. Dette er fordi det er mer motstand i sekken. Hvis man ikke bruker riktige hansker så kan man få skader og slitasje på hendene.

Materiale

Det er i hovedsak 2 materialer som brukes i boksehansker. De er enten laget av kunstig lær (vinyl) eller laget av ekte skinn. Hvis du ønsker billige boksehansker så utgår boksehansker av ekte skinn. Boksehansker av skinn har noen fordeler ved at de tilpasser seg hånden mer enn andre typer kunstig skinn og lær. For de aller fleste vil likevel boksehansker av kunstig skinn være mer enn nok. Spesielt for deg som kun kommer til å trene på sekk hjemme og ikke bokse i konkurranse.

Myke eller harde boksehansker

Dette er et spørsmål vi ofte får og svaret er ganske enkelt. Dersom du tenker å trene på sekk så vil du ha mest utbytte av et par boksehansker som har mye padding. Grunnen til det er at man møter mye motstand i en sekk. Hvis du skal bokse mot andre så kan du velge boksehansker som er harde, det har sine klare fordeler.

Vårt utvalg av boksehansker

Vi har ikke et veldig stort utvalg av boksehansker men vi har produkter som er gode nok for de aller fleste. Våre boksehansker er laget for å kunne holde seg godt og i tillegg til å selvfølgelig være priset svært gunstig.

Proff boksehansker

Dette er boksehanskene vi anbefaler til de aller fleste som ønsker å bokse på sekk. Det er god beskyttelse og hvis du kjøper riktig størrelse så sitter de godt på hendene.

Pads

Dette er for deg eller dere som ønsker å trene sparring. Dette er altså ikke hansker som er laget for å bokse på noe men for å ta i mot slag.

Tynne boksehansker

Dette er boksehanskene for deg som ønsker trene boksing på sparring pads. De er veldig behagelige, de anbefales ikke å bruke på boksesekk.

Tilbehør til boksehansker

Boksing er kanskje en av de formene for trening som krever minst av deg som rent økonomisk. Du trenger ikke mer enn et par boksehansker i utgangspunktet. Vi anbefaler at dersom man ønsker å trene boksing hjemme at man i tillegg investerer i en billig boksesekk. De tar ikke mye plass og gir deg et veldig godt utgangspunkt for å trene boksing.

I tillegg til dette så kan man kjøpe pads. Dette er hansker som gjør det mulig for deg å trene med en partner. Dette anbefales til deg som ønsker å trene skikkelig boksing og som ønsker å variere litt fra sekken.

Dersom du planlegger å konkurrere i konkurranse så kan det være aktuelt å investere i en boksehjelm som beskytter det aller kjæreste vi har, nemlig hjernen.

Hvorfor kjøpe billige boksehansker fra Gorillasports?

Gorillasports har lave priser og høy kvalitet. Vi mener at vi har noe av det beste av produkter til svært gode priser. I tillegg så har vi en veldig effektiv kundeservice som er e-post basert. Det betyr at du får gode produkter, god kundservice og selvfølgelig svært gode priser.

Veldig mange lurer på hvorfor vi kan tilby så billige boksehansker. Det er ganske enkelt fordi vi er en del av Gorillasports. Gorillasports er ikke så kjent for nordmenn men i Tyskland har vi eksistert siden 2006. Det er en stor aktør som betyr at vi nyter godt av å kunne kjøpe inn til svært gode priser som igjen resulterer i svært gode priser.

Om du skulle ha noen spørsmål om boksehansker eller om andre ting så kan du enkelt kontakte oss ved å bruke vår kundeservice.

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0