fbpx

Benkpress

Viser 1–100 av 353 resultater

Benkpress er kanskje en av de mest populære styrkeøvelsene. Benkpress er for mange en indikator på hvor sterk du er. Et vanlig spørsmål er «hvor mye tar du i benkpress?». Dette er fordi dette er en tøff øvelse som måler din styrke.

Hvis du skal lage en gym hjemme så er benkpress et absolutt «must» å ha. Det finnes mange forskjellige typer benker og de finnes i alle prisklasser. Vi har derfor laget en guide til deg som dekker følgende:

 • Hva er benkpress?
 • Hvordan utføre benkpress?
 • Hvem passer benkpress for?
 • Hvor mye koster en benk?
 • Hvorfor handle hos Gorillasports?

Vi har prøvd å lage en dekkende guide men om du skulle ha noen spørsmål eller annet så kan du gjerne kontakte oss her.

Hva er benkpress?

Benkpress er en styrkeøvelse for brystmuskler, skulder og armer. Av veldig mange så blir benkpress kun kalt «benk». Det er en øvelse som er ansett for å være grunnleggende viktig og brukes i mange forskjellige idretter for å trene opp muskulaturen.

Hvordan utføre benkpress?

Benkpress kan i utgangspunktet virke som en veldig enkel øvelse men det er overraskende mange som gjør denne feil. Hvis man utfører benkpress feil så kan man få skader og slitasje som kan få alvorlige konsekvenser. Det finnes flere forskjellige teknikker, i denne guiden så bruker vi en teknikk som først er laget av NHI.

Startposisjon

Når man skal gjøre benkpress så er det utrolig viktig å ha riktig startposisjon/utgangsposisjon. Dette er den posisjonen du starter øvelsen i:

 1. Ligg på ryggen
 2. Stangen skal holdes bredere enn skulderbredde
 3. Føttene må være plantet på bakken

Dette er måten du skal ligge i før du begynner å løfte. Her er det mange som gjør feil og da kan uhell oppstå.

Hvordan utføre benkpress?

Det er ikke vanskelig å utføre benkpress korrekt og det finnes noen forskjellige teknikker. Den vanligste formen formen for benkpress utføres slik og den kalles for J-teknikken:

 1. Du løfter opp stangen
 2. Hold stangen over brystet
 3. Deretter ta den rolig over brystet
 4. Løft den opp igjen rolig innover mot hodet

Usikker på hvordan du skal gjøre benkpress?

Det er ikke alt som er like lett å forstå ut i fra tekst. Hvis du er usikker på hvordan du skal gjøre øvelsen så anbefaler vi at du får hjelp av noen som kan det. Det kan være du kjenner noen som trener mye styrke, da anbefaler vi at du spør om hjelp av dem. Om du ikke har noen nære som kan hjelpe deg så anbefaler vi at du besøker ditt lokale treningssenter. Her kan du få en time av en PT som kan vise deg hvordan du kan gjøre benkpress.

Hvem passer benkpress for?

Benkpress er en øvelse som de aller fleste kan gjøre. Det er god trening for både unge og gamle. Likevel så skal man være litt forsiktig om man har noen skader eller medisinske tilstander som tilsier at man ikke burde presse kroppen så hardt.

Er benkpress bra trening?

Benkpress er viktig å trene for øke styrken i overkroppen. Når man trener benkpress så får man trent både bryst, skuldre, armer og ryggen. Det finnes ikke noe bedre trening hvis du ønsker å trene styrke i overkroppen. Benkpress blir brukt som trening i mange idretter nettopp fordi man trener hele overkroppen. I tillegg så kan benkpress øke din stabilitet, koordinasjon og bevegelser.

Benkpress blir av mange plassert under paraplyen «functional fitness». Det betyr at det er trening som gir deg fordeler i hverdagen og når du blir gammel. Hvis du ønsker å beholde kroppens funksjoner med alderen så er det absolutt å anbefale å vurdere benkpress.

Vårt utvalg av benker

Gorillasports har et stort utvalg av benker for benkpress. Når du skal velge benk så er det noen ting du må tenke først for at du skal være fornøyd med kjøpet og få optimale treningsforhold. Nedenfor går vi igjennom disse punkt for punkt.

Plass

En benk kan ta mye plass og det er viktig at man har plass til den. Det er veldig viktig når du skal trene å ha god plass rundt deg. Du er nødt til å velge en benk som gir deg plassen du trenger. Vi anbefaler at man måler benken før man kjøper den. Skulle du være usikker så kan gjerne kontakte oss for å sjekke mål eller om du har noen spørsmål.

Hva ønsker du å trene?

Benkpress er jo bare en øvelse og når man skal ha en benk så ønsker man gjerne å trene flere øvelser. Vi har benker som gir deg mange forskjellige måter å trene på og ikke minst øvelser. Siden en benk tar mye plass så er det viktig å velge utstyr som oppfyller alle krav du har.

Hvor mye koster en benk?

Når du skal kjøpe en treningsbenk så kommer de i alle prisklasser. Gorillasports har benker i alle prisklasser. De billigste begynner på 700,- og de går helt opp til flere tusen kroner. Forskjellen på pris er ofte bestemt av utstyret og de forskjellige øvelsene de er laget for. Uansett pris så kan du forvente høy kvalitet av alle benkene til Gorillasports. Dersom du skulle ha en begrenset økonomi så kan du vurdere å benytte deg av Klarna som vi tilbyr, da kan du kjøpe akkurat den benken du har lyst på til en svært billig pris.

Tilbehør til benken

Når man skal kjøpe inn treningsutstyr så trenger man gjerne noe utstyr. Det mest åpenbare du trenger er en vektstang og vektskiver. Utover dette så trenger du ikke mer enn en drikkeflaske og kanskje noen gode treningsklær.

Hvis du er på budsjett så kan vi anbefale å kjøpe en benk, vektstang og noen få vektskiver. Når man har fått trent seg opp så kan man heller kjøpe nye vektskiver. Da kan man selge de vektskivene man ikke ønsker eller man kan bruke de til annen type trening senere.

Tilbud og rabatter på benker

Våre benker er svært lavt priset men likevel så gir vi noen rabatter og tilbud. Du kan sjekke om vi har noen rabatter eller tilbud som du kan benytte deg av her.

Hvorfor kjøpe benk fra Gorillasports?

Gorillasports ble etablert i Tyskland i 2006 og har nå nylig gjort sitt inntog i Norge. Vi er opptatte av å levere produkter av høy kvalitet til svært lave priser. Vi har en svært effektiv kundeservice som gjør at du raskt for svar på spørsmålenen dine. Våre kundeservice er basert på epost, det gjør at du enkelt kan kontakte oss når du måtte ønske.

Skulle du ha noen spørsmål om våre benker så må du gjerne kontakte oss!

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0