fbpx
tilbud

Takhengt Lat-stasjon

Gorilla Sports

kr 829

Tomt på lager

 • Takhengt Lat-stasjon
 • Festes i tak
 • Obs! må festes i bærebjelker – ikke takplatene
 • 2,2 m stålkabel inkludert
 • Passer alle vektskiver med hull 25 mm eller 30 mm
 • Lat stang inkludert
 • Tåler vektbelastning på 120 kg ved bruk
 • Oppheng inkludert

Beskrivelse

Trener du hjemme og er på jakt etter en lat-stasjon, men har liten plass? Takhengt Lat-stasjon vil være en god løsning. Hele stasjonen er festet i taket, og dermed sparer du gulvplass. Denne lat-stasjonen vil gi deg muligheten til de fleste øvelser du kan gjøre på en ordinær lat-stasjon. Tren rygg, armer, mage og skuldre uten annet utsyr enn denne. Lat-stasjoner brukes oftest for øvelser man ikke kan gjøre med barbell/dumbbell. Lat pulldown (nedtrekk) er en slik øvelse. Her kan man variere med bredt eller smalt grep. Trene magen med Takhengt Lat-stasjon er også fullt mulig (cable crunches). Takhengt Lat-stasjon må festes godt. Pass derfor på at den festes i bærebjelkene under takplatene. Inkludert kommer også det du trenger for å feste den. Når du får pakken i posten kommer det med 2,2 m stålvaiere og en lat-stang. Ønsker du flere typer håndtak/stenger bestilles det i tillegg. Dette gjelder også vektskivene (de er ikke inkludert). Det gir deg muligheten til å velge de vektskivene du ønsker, både utførelse og vektkategori.

Trening med Takhengt Lat-stasjon

Det er mange forskjellige måter å trene styrke på. Det er øvelser hvor man bruker strikk, kroppsvekt, dumbbell (manualer) og forskjellige andre stenger (sjekk vår butikk her). Flere øvelser kan utføres med alle de nevnte metodene. Det er noen øvelser, som ikke lar seg utføre uten noe ekstrautstyr. Blant disse øvelsene finner vi lat pulldowns (nedtrekk). Her må musklene jobbe med å dra ting til seg. Du får en type motstand som ellers ikke er mulig med en stang.

Lat pulldown (nedtrekk) regnes som en ryggøvelse, men det er flere muskler involvert enn kun den brede ryggmuskelen. Blant annet arm- og skuldermuskulatur. I tillegg kan man endre belastningen med hvilket grep man bruker. Test gjerne nedtrekk både med smalt og bredt grep.

En Takhengt Lat-stasjon kan selvfølgelig brukes til mer enn nedtrekk. Hva med å trene biceps eller mage? Skaffer du deg en fotreim kan den brukes for trening av bein. Utvalget er større enn man tror. Det handler om å være litt kreativ å se litt videre enn kun rygg.

Selv om man kan gjøre mye med en Takhengt Lat-stasjon bør du trene andre muskelgrupper også. Det kan lønne seg å ha noen manualer eller en annen type stang. Få trent enkelte baseøvelser som markløft og knebøy. Begge er øvelser som involverer flere muskelgrupper. Er du nybegynner vil det lønne seg å få litt hjelp til å begynne med. Bruk gjerne nettet. Der finner du utrolig mye bra informasjon og videoer som viser forskjellige øvelser og teknikk.

Les: Styrketrening for deg som aldri har trent før – gode tips til oppstart.

Tilleggsinformasjon

Vekt 6 kg
Dimensjoner 47 × 27 × 15 cm

Vi anbefaler…

 • Tilbud! Rotating Lat Bar – Håndtak til nedtrekksapparat

  Rotating Lat Bar – Håndtak til nedtrekksapparat

  kr 575
  Kjøp
 • Tilbud! Universal Hjemmegymstasjon

  Universal Hjemmegymstasjon

  kr 6,490
  Velg alternativ
 • Tilbud! Rubber Tipped Multi Grip Oar Handle – Håndtak til nedtrekksapparat

  Rubber Tipped Multi Grip Oar Handle – Håndtak til nedtrekksapparat

  kr 593
  Kjøp