fbpx
tilbud

Situps-benk

Gorilla Sports

kr 1,339

Tomt på lager

 • Situps-benk
 • Maksimal vektbelastning inkl. kroppsvekt: 120 kg
 • Mål: 120 x 32 x 60 cm
 • Ryggmål: 100 cm x 26 cm
 • Egenvekt: 8 kg
 • Farge: sort

Beskrivelse

En sterk core (kjernemuskulatur) er viktig på flere fronter. I treningssammenheng slik at du er i stand til å løfte med riktig teknikk, og etter hvert tyngre. Situps-benken vil være et godt treningsutstyr for å utvide mage- og core trening. De ordinære situps er gode de, men over tid trenger magemuskler også større utfordringer. Det får du med denne benken. Benkens mål er 120 x 32 x 60 cm, og ikke vanskelig å plassere i en krok. Konstruksjonen er solid, og tåler en vektbelastning opp til 120 kg. Ryggen/platen har justeringer, slik at man kan tilpasse vinkelen etter behov. Hele situps-benken er i sort. Benken kan benyttes på flere måter. Du kan variere på øvelser uten at du trenger justeringer, annet enn selve øvelsen. Det er også mulig å legge til ekstra belastning, for eksempel i form av en vektskive. Du kan altså ha en god progresjon i treningen, via vinkel på ryggplaten og vektbelastningen.

Sjekk ut våre tilbud på forskjellige vektsett.

Trening med Situps-benk

Situps-benken har justeringer, slik at man kan regulere ryggplaten etter behov. Reguleringen innebærer at vinkelen på ryggplaten endres, på grunn av fotens høyde. Desto mer skrå vinkel på ryggplaten, desto tyngre vil øvelsen bli. Har du til nå kun trent magemusklene på gulv anbefaler vi å begynne med minst mulig skrå. Når du er blitt sterkere skrår du benken mer og mer.

Benken er lett å bruke, og øvelsene er flere. Mest vanlig er at man plasserer, og låser beina i fotstøtten, og ligger med overkroppen på ryggplaten. Derfra bruker man magemusklene til å dra seg opp i «sittende» stilling. Hendene kan plasseres over brystkassen, eller fingre ved ørene og albuene pekende utover. Bevegelsen skal være rolig og kontrollert, både når du går opp og ned igjen. Er du virkelig sterk i magemusklene går du ikke helt ned igjen. Da går du ned til du er noen få centimeter fra benken, og så opp igjen.

Øvelsen ovenfor kan varieres for å få tak på de skrå magemusklene. Utgangsposisjonen er den samme, men en endrer noe på tur opp mot sittende stilling. Når du drar overkroppen opp, roter samtidig overkroppen mot den ene siden. Velg om du vrir samme vei et visst antall ganger før du bytter, eller ta annenhver gang til hver side.

Les om trening av magemuskler her.

Vil du ha et bedre «tak» på de nedre magemusklene kan du bruke benken «feil vei». Da ligger du med hodet øverst på ryggplaten, og har tak i fotstøtten med hendene. Bøy knærne noe, og dra knærne mot magepartiet og forsøk løft hofte/bak fra benken. I begynnelsen kan det være at du ikke klarer å løfte bak/hofte. Det vil du etter hvert. Begynn med å få knærne mot magen, og over tid vil bak/hofteparti følge med. Å bygge sterke magemuskler handler om å være tålmodig.

Les også: Trening av magemuskler: Slik kan du få «six-pack».

Tilleggsinformasjon

Vekt 9 kg
Dimensjoner 123 × 37 × 11 cm

Vi anbefaler…

 • Sammenleggbar sit-ups-benk med punchingball

  Sammenleggbar sit-ups-benk med punchingball

  kr 2,469
  Kjøp
 • 45 grader Back Extension Benk

  45 grader Back Extension Benk / Rygghev

  kr 2,099
  Kjøp