fbpx
tilbud

Sissy Squat Benk

Gorilla Sports

kr 2,439

Tomt på lager

  • Sissy Squat Benk
  • Justerbar i lengde og høyde
  • Vekt: 15 kg
  • Maksimal vektbelastning ved bruk: 150 kg
  • Polstret fotstøtte
  • Polstret plate
  • Farge: sort
Varenummer: 100576-00019-0001 Kategorier: , Stikkord: , , , , ,

Beskrivelse

Navnet er noe misvisende på denne benken, og øvelsen. Sissy Squat Benk, og Sissy Squat er absolutt ikke for «sissies». Det du får er en skikkelig utfordring på mange måter. Benken er primært lagd for å utvikle muskulaturen på bakside og fremside lår, men både rygg og kjernemuskulatur får kjørt seg. Benken er i svart, og lagd i solid materiale. Selve benken har en egenvekt på 15 kg. Ved bruk tåler benken en totalbelastning på 150 kg. Det er mulig å bruke øvelsen med ekstra vektbelastning, men det er ikke å anbefale om du er helt ny på trening. Sissy squat benken måler 102 cm x 40 cm x 49,5-61 cm, og derfor lite plasskrevende. Fotstøtten og støtteputen er justerbare, slik at man kan tilpasse etter høyde, som er viktig for en god teknisk utførelse. Bruker du denne benken i tillegg til andre øvelser for bein (ikke dropp den såkalte leg day), kan du se frem mot godt trente lår over tid. Sjekk ut en liten illustrajon her.

Trening med Sissy Squat Benk

Benken er, som tidligere nevnt, spesialisert for bein. Sissy squats trener primært quadriceps, men coremuskelaturen får også sitt. Utformingen på Sissy Squat Benken er lagd for å kunne en squat med vertikale legger. Det er en bevegelse som ikke er gjennomførbar uten denne hjelpen.

Det vil være viktig å jobbe med en god teknikk på denne øvelsen. En sissy squat på benken begynner med at du står med føttene under fotstøtten, og leggene hviler mot støtteplaten. Støtteplatens høyde skal være slik at du klarer å bøye kneet uten problemer. Fold hendene foran deg, og bøy i kneet, som om du skal sette deg på en stol. Gå ned med baken til du har ca 90 graders vinkel i kneleddet. Deretter går du opp igjen. Gjennom hele øvelsen skal magemusklene være aktivisert, for å støtte ryggen.

Går du på et treningssenter har du kanskje sett øvelsen utført, både på benk og uten. Sissy squat uten hjelp av en benk er for de viderekommende. Øvelsen krever mye av teknikk, balanse og styrke. I tillegg kan sissy squat uten benk være litt for utfordrende for knærne. Når du begynner å bruke Sissy Squat Benken kan det være greit å få litt hjelp fra noen med erfaring.

Se denne treningsvideoen som hjelper deg å lykkes med sissy squats.

Et treningsprogram skal selvfølgelig inneholde flere øvelser for bein, enn sissy squats. Sissy squats er et tillegg til dine ordinære beinøvelser. Du bør ellers ha øvelser som vanlig squats, utfall og markløft i treningen din. Jakter du på mer treningsutstyr, som for overkroppen. Sjekk ut være tilbud på forskjellige vektsett. Eller ta en titt på kategorien styrketrening. Der vil du finne det meste av dumbbells, barbells og vektskiver.

Tilleggsinformasjon

Vekt 16 kg
Dimensjoner 103 × 37 × 17 cm

Vi anbefaler…