fbpx
tilbud

Push Up Bar – Sett 2stk

Gorilla Sports

kr 299

Tomt på lager

  • Push Up Bar – Sett 2stk
  • Mål; 270 mm (lengde) x 175 mm (bredde) x 130 mm (høyde)
  • Grepflate 100 mm
  • Polstrede grepflate for godt grep
  • Farge; sort/krom

Beskrivelse

Push Ups (armhevinger) er en god gammel øvelse, men ble for en periode borte i nye treningstrender. Heldigvis er det innen treningsmoten, som annen mote, ting kommer tilbake. Samtidig som Push Up har fått en renessanse har det kommet treningsutstyr, som gjør øvelsen enda mer effektiv. Push Up Bar vil tilføre øvelsen stødighet og muligheten til enda bedre progresjon. Dette er treningsutstyr som verken tar plass, eller er vanskelig å ta med seg. Push Up Bar passer alle steder hvor en trener, treningssenter eller på hytta – spiller ingen rolle. Selve baren er utført i solid materiale, belagt med krom. Grepflaten, der man holder, er polstret. Det gir et godt og stabilt grep under trening. På grunn av utformingen vil baren stå støtt. Samtidig sørger gummibelagte ender for at den ikke sklir. Selv om du er nybegynner kan du bruke en Push Up Bar. Det er enkelt å tilpasse Push Up til det nivået man er på. Klarer du 100?

Trening med Push Up Bar

Push Up er en øvelse, som trener mer enn kun armene, selv om vi på norsk kaller de armhevinger. Navnet kommer av måten man gjør bevegelsen. Det er armene som bøyes og strekkes, men det er flere muskelgrupper som trenes. Armhevinger trener bryst -, skulder –, triceps – og kjernemuskulatur. Hvilken muskulatur som belastes mest kan man regulere blant annet ved hvor brede armer man har.

Armhevinger begynner ved at man har strak kropp, tær i gulvet bak og hendene i gulvet foran. Samme posisjon som når man tar planken, men med strake armer. Armene kan være smale eller brede, alt etter hvilken muskel du vil ha belastningen på. Smale armer (skulderbredde) belaster triceps mer enn brede armer. Aktiver core – og setemuskulatur. Bøy i albu og senk kroppen mot gulvet. Når du er noen centimeter fra gulvet hever du kroppen opp igjen. Husk at kroppen skal være strak hele veien.

Husk å trene underkroppen også!

Push Up Bar gir deg muligheten til en mer intense trening av musklene. Dette siden man kan få kroppen enda nærmere gulvet i forhold til armene, enn ved vanlige armhevinger. Samtidig vil Push Up Bar være mer skånsom mot håndledd. Når man bruker gulvet kan enkelte oppleve at det ikke føles behagelig for håndleddene (på grunn av vinkelen). Denne problematikken slipper man ved å bruke bar.

Er du nybegynner, tilpass øvelsen til deg selv. Det er enkelt, og alle kan. Du kan begynne på alle fire, leggene i gulvet og hendene på baren. En annen variant er å ha knærne i gulvet og resten av kroppen strak, som ved vanlige Push Up.

Se øvrig utvalg hos Gorillasports her.

Tilleggsinformasjon

Vekt 1.5 kg
Dimensjoner 25.5 × 15.5 × 7.5 cm