fbpx
tilbud

Olympic EZ Curl Bar – 120 cm

Gorilla Sports

kr 1,789

Tomt på lager

  • EZ Curl Bar – 120 cm
  • Egenvekt 9 kg
  • Diameter 50 mm
  • Maksimal vektbelastning ved bruk: 272 kg
  • Plass til vektskiver på endestykket: 18 cm
  • Grepflate 78,5 cm
  • Sleeves med kulelager
  • 2 x klemmer (lås)

Beskrivelse

Olympic EZ Curl Bar er som alle andre curl barer, men med noen unntak. Når treningsutstyr kalles Olympic er det noen spesifikasjoner som skal være på plass. Det er fordi dette er treningsutstyr som benyttes internasjonalt, i styrkeløft og vektløfting. Det som skiller en Olympic EZ Bar fra en ordinær EZ bar er sleevene (endestykkene). Disse er med kulelager, slik at vektskivene kan rotere om egen akse. I tillegg er diameteren på selve baren 50 mm. Du trenger ikke være hverken vektløfter eller bodybuilder for å bruke en vektstang som denne. Det holder at du vil ha virkelig solid treningsutstyr. Det følger ikke vektskiver med sammen med baren. Disse må du kjøpe i tillegg. Vektskiver som har hull på 51 mm i diameter passer. Sjekk våre vektskiver for å finne det du trenger. Sammen med baren kommer det to klemmer (fjærlås). Disse er enkle å bruke og holder vektskivene trygt på plass under trening. Formen på en EZ bar er noe annerledes enn en rett bar. Det gir et bedre ergonomisk grep, og mindre belastning på håndleddene. Selv, om baren i utgangspunktet, er tenkt for biceps og triceps trening kan du bruke den til atskillig mer. Velger du de riktige øvelsene kan hele kroppen få en god treningsøkt.

Trening med Olympic EZ Curl Bar

La ikke navnet Olympic skremme deg bort fra å bruke denne EZ curl baren. Den kan brukes på akkurat samme måte som en vanlig EZ curl bar. De viderekommende vil nok sette pris på at baren kan belastes med hele 272 kg. Nybegynnere har kanskje nok med bare baren et par uker (veier 9 kg), for enkelte øvelser.

Det er gunstig å bruke forskjellige øvelser som belaster de samme musklene. Variasjonen gir en bedre trening, og utbytte av treningen. Biceps er et godt eksempel på dette. Her kan man med EZ bar gjøre stående curls, reverse curls og preacher curls. Preacher curl krever en treningsbenk, som Preacher Curl Benk som du finner under treningsbenker. Har du et par dumbbells kan du plusse på noen hammer curl. Da har du 4 forskjellige øvelser som styrker musklene i armene.

Underkroppen og overkroppen kan trenes med en Olympic EZ Curl Bar. Øvelser du kan gjøre for overkroppen er for eksempel biceps curl, triceps extension, markløft (trener også bein/bak og rygg), skulderpress, smal/bred stående roing og fronthev.

Se gode øvelser for underkroppen her.

Bruk også denne EZ curl-stanga til underkroppen. Det kan være knebøy og utfall med baren hvilende i albugropen (fold hendene foran brystkassen). Legg baren over hoftepartiet når du gjør hip trust eller glute bridge. Enkle og gode øvelser.

Tilleggsinformasjon

Vekt 10.5 kg
Dimensjoner 126 × 8.3 × 8.3 cm

Vi anbefaler…