fbpx
tilbud

Olympic Barbell Bar – 218 cm

Gorilla Sports

kr 2,859

Tomt på lager

  • Olympic Barbell Bar – 218 cm
  • Endestykke m/kulelager til vektskiver 39 cm (hver side)
  • Egenvekt 16 kg
  • Maksimal vektbelastning ved bruk: 272 kg
  • Passer vektskiver med hull 51 mm
  • Barbell bar diameter: 50 mm
  • 2 klemmer (fjærlås) inkludert
  • Lengde grepflate 132 cm

Beskrivelse

En Olympic Barbell Bar er i utgangspunktet lik andre barer, men har noen forskjeller. Treningsutstyr som kalles Olympic har enkelte spesifikasjoner som skal følges. Årsaken er, at det er treningsutstyr som brukes internasjonalt (også i konkurranser), for styrkeløft og vektløfting. Den største forskjellen er endestykkene (sleeves). De er på en Olympic Barbell Bar med kulelager. Vektskivene kan da rotere rundt egen akse. Samtidig er diameteren på baren 50 mm. Det er ikke nødvendig å være vektløfter eller bodybuilder for å bruke slikt treningsutstyr. Denne barbellen kan brukes alene, eller sammen med forskjellige stasjoner/treningsbenker. På grunn av lengden passer den best til enkelte øvelser, enn til andre. Vektskiver følger ikke med og må kjøpes utenom. Det er en fordel for deg, da du kan bestille akkurat de vektene du trenger. Sjekk våre vektskiver for de med hull på 51 mm i diameter. Husk at selve barbell baren veier 16 kg. Sammen med Olympic Barbell Bar følger to klemmer (låser). Låsene sørger for at vektskivene sitter under hele treningen. Samtidig er låsene enkle å bruke, og solide.

Trening med Olympic Barbell Bar – 218 cm

Det er ingen grunn til at nybegynnere ikke skal kunne bruke denne barbell baren. Det handler om å lære seg hvordan man kan bruke den. Det vil være atskillig tryggere å bruke en barbell, som denne, sammen med annet treningsutstyr. Ikke på grunn av stangen, men vekten man ønsker å bruke. Barbell baren egner seg godt til tunge løft, i alle fall etter hvert. Forskjellige Squat racks eller Multifunksjonsbenker kan passe.

Les mer om styrketrening for nybegynnere her.

Barbell baren kan passe hjemme eller på et treningsrom/treningssenter. Den egner seg også godt inn i et variert styrketreningsprogram for hele kroppen. Hva med å bruke Olympic Barbell Bar til knebøy og markløft, og en mindre barbell til lat raises? De mer erfarne kan godt bruke en stang som dette sammen med for eksempel Power Cage. Det gjør treningen tryggere, og du kan få en god progresjon.

Uavhengig av nivået ditt skal et godt program inneholde baseøvelser. Det er øvelser som trener flere muskler samtidig. I tillegg styrker øvelsene det vi kaller støttemuskulatur. Noen vanlige slike øvelser er; stabilisering av mage/rygg, knebøy (forside og bakside lår), baken, benkpress (bryst, forside skuldre, triceps), stående roing (øvre rygg, lats/rygg), militærpress (skuldre, triceps, stabilisering av mage/rygg), bakside skuldre, biceps, korsrygg) og markløft (baken, bakside lår, korsrygg, øvre rygg, underarmer)

Er planen å løfte tungt, og du er erfaren innen styrketrening? Husk at også du bør ha et øye på teknikken din. Når man øker vektene – sjekk også at teknikken din er med deg videre. Alle som trener bær også ha en trent kjernemuskulatur. Det er denne som skal stabilisere ryggen din.

Tilleggsinformasjon

Vekt 19.5 kg
Dimensjoner 224 × 8.3 × 8.3 cm

Vi anbefaler…