fbpx

Multifunksjons Smith Maskin

Gorilla Sports

kr 72,049

Tomt på lager

 • Massiv stålrørskonstruksjon
 • 1 tricep nylon tau
 • 1 triceps/biceps grep
 • Vektstang med 50/51 mm i diameter
 • Størrelse (LxBxH): 219 x 127,5 x 218,5 cm
 • Egenvekt 195 kg
 • Vekt barbell bar: 10,6 kg
 • Maksimal belastning:
 • Multi pull-bar: 150 kg
 • Belastning per vektplate: 100 kg
 • Belastning barbell: 200 kg
 • Vekter: 200 kg
Varenummer: 100822-00019-0001 Kategorier: , , Stikkord: , , ,

Beskrivelse

Vår Smith-maskin gir deg alle de funksjonene du trenger for å gjennomføre et treningsprogram. Denne multifunksjonsmaskinen er produsert i en massiv stålrørskonstruksjon. Takket være det medfølgende tilbehøret kan alle muskelgrupper trenes vertikalt eller horisontalt. Maskinen er ikke kun for de som trener mye, men kan fint brukes av nybegynnere også. Fordelen med en Smith maskin er de mange muligheter du får for å trene flere ulike muskelgrupper og du kan øke på vekten etter hvert. Med en egenvekt på 195 kg er dette en maskin som tåler å bli brukt, og du kan bruke de ulike barer med en vekt på helt opp til 200 kg.

Hva er egentlig en Smith maskin?

En Smith maskin er en forholdsvis ny type vekttreningsmaskin. Vi kan kalle den en kombinasjon av flere typer vekttreningsmaskiner, det beste samlet i en og samme maskin. Den består av en metallramme, som er åpen på flere sider. I rammen er det satt inn en vektstang, en multi pull-bar og en barbell bar. Disse kan brukes til mange ulike øvelser, slik at du får trent kroppens mange muskler. I stedet for å bytte mellom forskjellige typer utstyr, har du her alt samlet i en og samme ramme. En annen og viktig fordel med denne typen maskin er sikkerheten. Ved å ha muligheten for å feste vekstangen til selve rammen, kan du løfte tunge vekter uten å bekymre deg for om du skulle miste balansen eller at det blir for tungt.

Trening med multifunksjons Smith Maskin

Det er et stort antall øvelser du kan gjøre med en Smith Maskin. Blant disse er velkjente øvelser som markløft, knebøy og utfall. De beste øvelsene å gjøre i Smith-maskinen er pushups og omvendt roing. Pushups er en pressøvelse som er bra for skuldrene, men den kan også være et problem for flere. Ved å gjøre øvelsen i en Smith maskin blir det mye enklere. Start med å ha vektstangen plassert høyt, slik at du får kroppen vinklet vertikalt. Du kan så senke vektstangen etter hvert som du får mer styrke og blir bedre teknisk. Det lønner seg å holde hele kroppen så strak som mulig, slik at du allerede fra starten av blir vant med riktig posisjon.

Omvendt roing er en annen bra øvelse som fungerer perfekt i en Smith Maskin. Øvelsen er samtidig bra for ryggen og nettopp ryggen er viktig for de fleste av oss, da det er fort gjort å få vond rygg. Er du en av dem som liker å trene benkpress, vet du sikkert at det også er viktig med sterke ryggmuskler og det får du med denne øvelsen. Avhengig av grep og grepsbredde vil øvelsen belaste ulike muskelgrupper. Med Smith maskinen står stangen stødig og du kan justere den i ulike høyder.

Det finnes vitenskapelig bevis

Det utføres mange ulike tester for på vitenskapelig måte bevise hvilke øvelser som er bra når man skal trene styrke, og ikke minst hvordan man utfører dem. En av de studier som har blitt gjort, gjelder benkpress og forskjellen på å gjøre benkpress som vanlig eller i en Smith maskin. Ja, det er faktisk sant!

En studie fra California State University har vist at musklene blir aktivert i større grad ved å bruke en Smith maskin til benkpress enn ved å utføre benkpress på den tradisjonelle måten. Samtidig ble det også påvist at styrken økte. Studien foregikk ved at 26 studenter skulle trene på de ulike måtene, tradisjonell vs. Smith maskinen. 14 av dem hadde erfaring med styrketrening og 12 var nybegynnere. Når de trente fikk de elektroder festet til brystet og skuldermusklene, slik at det var mulig å måle det som kalles muskelrekruttering eller EMG.

De som deltok i studiet skulle utfører to repetisjoner med benkpress. De skulle gjøre dem med en vanlig vektstang og i en Smith maskin, hvor vektstangen er sikret slik at den kun kan presses i en bestemt retning. Det viste seg at muskulaturen ble rekruttert i høyere grad ved å bruke Smith maskinen enn ved å utføre benkpress på den vanlige måten. Dette gjaldt spesielt den fremre delen av skuldermuskulaturen og brystet.

De største fordelene med en Smith maskin er helt klart at du kan gjøre så mange øvelser for de ulike muskelgruppene i en og samme maskin. Samtidig er sikkerheten ivaretatt på en helt annen måte når du skal løfte tungt og du trenger ikke å bekymre deg for eventuelle ulykker når du gjør benkpress med tunge vekter.

Tilleggsinformasjon

Vekt220 kg
Dimensjoner228 × 97 × 42 cm