fbpx
treningsutstyr
På salg!

Heavy Duty Benk

Gorilla Sports

kr 9,549 kr 6,684.30

Tomt på lager

  • Heavy Duty Benk for benkpress
  • Mål: 120 cm x 140 cm x 130 cm
  • Mål på pute: 27,5 cm x 120 cm x 7,5 cm
  • Avstand fra benk til vektholder: 24 cm (1. avsats) 39 cm (2. avsats)
  • Ramme i solide stålrør
  • Maks vektbelastning 350 kg
  • Farge: grå/sort
Varenummer: 100128-00045-0001 Kategorier: , Stikkord: , , , , ,

Beskrivelse

Driver du å vurdere mer treningsutstyr til hjemmegymmen din? Ta en titt på Heavy Duty Benkpress Benk. Dette er klassens bad boy ( se tåleevne litt lenger ned). Her får man en stødig og solid flat benk, som vil gi treningen et proft touch. Benkpress (eller brystpress som mange sier) er en mye brukt øvelse innenfor mange idretter, og treningsformer. Øvelsen kan selvfølgelig gjøres på et gulv, men med tunge løft er en benk å anbefale. Dette da en bør ha en spotter ved tunge løft, og det lar seg gjøre med en benk. Kanskje Heavy Duty Benk til benkpress kan være et alternativ, for en felles trening, sammen med vennegjengen? Det er i tillegg fult mulig å trene andre muskelgrupper enn bare bryst. Benken har flere bruksmuligheter, om du ønsker det. Det er mulig å bruke rett barbell, EZ Curl-stang (til enkelte øvelser) og dumbbells. Dette bestilles utenom, og gir deg muligheten til å «skreddersy» hvilket treningsutstyr du eller trenger. Ta en titt på annet utstyr i vår butikk.

Vi anbefaler olympisk standard vektstang og vektskiver til dette. Merk at det står olympisk standard eller 50 mm når du finner ditt utstyr til denne.

* Lengde, bredde og høyde av det overordnede rammeverket: 130 cm x 120 cm x 140 cm
* Ytre dimensjoner på hyllen: 101 cm, innvendige dimensjoner 81 cm
* Liggepute: 120 cm lengde,  27,5 cm bredde med 7,5 cm tykk polstring
* Tåler opptil 200 kg i hyllen

Trening med Heavy Duty Benkpress Benken

Det er som sagt flere øvelser man kan gjøre på denne benken, men la oss se litt på øvelsen benkpress/brystpress. Teknikken er viktig, slik at man ikke trener på seg skader. Ligg på ryggen, og hold stangen noe bredere enn skulderbredde. Føttene skal være godt plantet i gulvet. Rekker du ikke ordentlig ned til gulvet kan føttene holdes noe opp i luften (krysset), eller ha de på benken. Løft av barbellen og hold den stødig rett over brystkassen. Senk stangen rolig ned til brystkassen, og rolig opp igjen.

Les mer om hvordan du kan gjøre brystpress på treningsbenken.

Det er mange idretter hvor benkpress/brystpress vil øke prestasjonene. Et eksempel er volleyball. Det er på grunn av at man får bedre stabilitet i forskjellige ledd. Det gir igjen mer kraft til bevegelser, som for eksempel et smashslag. Det er ikke bare de, som driver med spesifikke idretter, som kan tjene på å ta benkpress. Det vil du som vil komme i form også. Musklene, som trenes ved benkpress, vil bedre hverdagsaktiviteten.

Det er mange ting man gjør til hverdags som vil ha nytte av benkpress/brystpress. Hvor mange har ikke blitt sliten i armene etter å ha hengt opp mye saker på veggen? Benkpress vil gjøre at armen vil tåle mer vektbelastning, av f.eks. den typen du får når du skal holde et bilde mot veggen mens du spikrer det opp. Andre hverdagsaktiviteter som bedres er blant annet å dytte en barnevogn og flytte på møbler.

Årsaken til disse bedringene skyldes de muskelgruppene, som styrkes ved benkpress. I første omgang brystmuskulaturen, men også skuldre og baksiden av armen trenes med denne øvelsen. Alt dette til sammen vil forbedre styrke, bevegelighet og koordinasjon. Dermed absolutt en øvelse en god trening bør inneholde. En og styrketrening skal selvfølgelig inneholde mer enn denne øvelsen. Ta en titt på annet treningsutstyr vi kan tilby, slik at du har det du trenger til andre øvelser. Eller les vår blogg der du kan finne mange gode treningstips.

Tilleggsinformasjon

Vekt 40 kg
Dimensjoner 136 × 40 × 35.5 cm

Vi anbefaler…