fbpx
tilbud

Dips-stasjon

Gorilla Sports

kr 2,129

Tomt på lager

  • Dips-stasjon
  • Vekt: 20 kg
  • Maksimal vekt ved bruk: 150 kg
  • Mål: 98 cm x 65 cm x 125 cm
  • Mål diameter håndtak: m/pads 3,5 cm u/pads 2,5 cm
  • Lengde håndtak: 31 cm
  • Polstrede håndtak
  • Farge: sort/hvit
  • Monteringsanvisning medfølger

Beskrivelse

Vil du trene triceps og bryst er dips en flott øvelse. En Dips-stasjon vil gi deg både utfordringer og utviklingen du er ute etter. Treningen utføres på selve stasjonen med kroppsvekten som motstand (i utgangspunktet). Denne Dips-stasjonen er solid og står støtt. Ved bruk tåler stasjonen hele 150 kg, inklusivt kroppsvekt. Du må beregne litt plass til stasjonen, men den er likevel ikke ruvende. Den passer både hjemme og på treningssentre. Dips-stasjonen har to medfølgende polstrede håndtak, og man får dermed et godt og komfortabelt grep. Enkelte foretrekker å trene uten pads, i så fall tar du de bare av. Trening av triceps med denne stasjonen vil gi deg valuta for pengene, også over tid. Er du erfaren innenfor styrketrening kan den også benyttes med ekstra vektbelasting. Det kan for eksempel være dip-belter eller en vektvest. Stasjonen kommer umontert men er enkel å montere, og anvisningen følger med.

Se denne treningsvideoen som hjelper deg å lykkes med dipsene.

Trening med Dips-stasjon

Trening på en Dips-stasjon trener i første omgang triceps. I tillegg trenes skuldre og bryst. Dette da det er umulig å utføre dips uten at disse musklene brukes i øvelsen. Regelen er som ved benkpress; jo lengre av stand mellom hendene, jo mer trenes også brystmuskulaturen.

Utgangspunktet for øvelsen er at man henger mellom stengene med kroppen. Hendene skal være strake. Brystkassen opp, og skuldrene er plassert omtrent rett over hendene. Bøy så i albueledd til armen er bøyd cirka 90 grader. Deretter presser du deg opp igjen til armen på ny er strak. Øvelsen gjentas så ønsket antall ganger. Ha gjerne knærne litt bøyd og føttene krysset. Det gir bedre stabilitet når du trener. Vil du at øvelsen skal ta mer på brystmuskulatur; få tyngdepunktet ditt så langt frem som mulig.

Husk også trening av underkroppen – ikke dropp «leg day».

Er du nybegynner er det ikke sikkert du er sterk nok til å klare 90 grader i albu. Det gjør ingenting. Begynn med så bøyd albu som du kan klare, selv om det er en bagatellmessig bøy. Over tid vil du bli sterk nok til å utføre øvelsen helt ut. Rom ble heller ikke bygd på en dag.

Over tid vil kan man trenge mer vektbelasting enn kroppsvekt. Det tilfører man ved å legge til ekstra vekt. Det kan være et dip-belte eller en vektvest. Dips skal aldri være den eneste øvelsen man gjør. Samtidig vil man ha balanse mellom styrke i triceps og biceps. Trener du triceps skal også biceps trenes. Det gjør du enkelt med et par dumbbells eller en barbell. Du finner flere alternativer i kategorien styrketrening.

Tilleggsinformasjon

Vekt 18 kg
Dimensjoner 121.5 × 19.5 × 19.5 cm

Vi anbefaler…