fbpx
treningsutstyr

Chin Up-stasjon

Gorilla Sports

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

FraktFrakt kr 249 - 999. Hent selv for kr 99. Hjemlevering kun kr 2499. BILLIG!
 • Chin Up-stasjon
 • Vekt: 32 kg
 • Mål: 102 cm x 102 cm x 203 cm
 • Mål ryggpute: 50 cm x 23 cm
 • Pull Up Bar ca. 102 cm bred
 • Maksimal vektbelastning ved bruk: 90 kg
 • Håndtak og støtter polstret
 • Monteringsanvisning inkludert
 • Farge: hvit/sort

Beskrivelse

Denne Chin Up-stasjonen er ikke bare til chin up. Her kan du også ta dips, pull up og leg raises. I utgangspunktet trener man med kroppsvekt, men det er fult mulig å plusse på mer belastning. Fordelen med trening på denne stasjonen er måten musklene benyttes på. Øvelsene går over flere ledd, og dermed også flere muskelgrupper. Har du tidligere kjennskap til funksjonell styrketrening kjenner du til prinsippene for denne typen øvelser. Stasjonen er solid, og tåler en belastning på opptil 90 kg. Stasjonen i seg selv er ikke tung, 32 kg. Dermed mulig å kunne flytte på uten for store vanskeligheter. En stasjon som dette vil passe godt sammen med annen trening, uansett hvilke treningsprinsipper du bruker. Kombiner gjerne med andre øvelser som trener mer spesifikke muskler. Det er få andre øvelser som gir for eksempel rygg og armer samme utfordringen. Chin Up-stasjonen passer like godt i en hjemmegym, som et treningssenter. Les om trening med egen hjemmegym.

Trening med Chin Up-stasjon

To av øvelsen man kan gjøre på Chin Up-stasjonen er pull up og chin up. Øvelser som ved første øyekast kan se nesten helt like ut, men der er forskjell. Ser man etter vil man merke at den lille forskjellen ligger i grepet på stangen. Chin up gjøres med håndflaten pekende mot deg (underhåndsgrep). Har du håndflaten fra deg (overhåndsgrep) er det en pull up. Liten forskjell, som utgjør større forskjeller ved selve belastningen av musklene. Den største forskjellen ligger i hvor mye biceps belastes. Chin up belaster biceps atskillig mer enn pull up.

Foruten håndgrepet gjør man begge øvelsene på samme måte. Når du henger skal skulderbladene trekkes bak og ned. Det gjør at det er enklere å aktivisere de riktige musklene i ryggen. Samtidig vil skuldrene kunne ha en naturlig bevegelsesbane sammen med overarmene. Trekk pusten, og hold den til du er oppe. Pust ut når du går ned igjen. Husk at riktig teknikk er en viktig del av treningen.

Gjennom hele bevegelsen skal kroppen holdes stabil. Aktiviser bak- og magemuskler. Ha en lett bøy i knærne og kryss beina. Unngå overdreven bruk av hofter og bein. De skal bare følge med kroppen i bevegelsen. Hele bevegelsen oppover er ikke ferdig før du har haka over stangen. Da senker man ned igjen.

Gjennom hele bevegelsen skal du jobbe rolig og konsentrert. Det gir lite utbytte å «kaste» seg opp. Er du nybegynner begynn gjerne med assisted pull up/chin up. Det vil si at man benytter et strikk hvor man plasserer bena. Strikket hjelper deg med bevegelsen. Over tid vil du klare det uten strikk.

Les: Styrketrening for deg som aldri har trent før – gode tips til oppstart.

Tilleggsinformasjon

Vekt 30 kg
Dimensjoner 120 × 33.5 × 23 cm
Farge

Svart, Hvit

Vi anbefaler…

 • På salg! Dips Belte

  Dips Belte

  kr 439 kr 285.35
  Kjøp
 • På salg! Joggebukse i tre forskjellige farger

  Joggebukse – Tre Forskjellige Farger

  kr 176.70kr 245.70
  Velg alternativ
 • På salg! Power Tower Red – Multifunksjonell Pull Up-stasjon

  Power Tower Red – Multifunksjonell Pull Up-stasjon

  kr 9,139 kr 5,940.35
  Kjøp
 • På salg! Power Cage

  Power Cage

  kr 9,639 kr 6,265.35
  Kjøp