fbpx
tilbud

45 grader Back Extension Benk / Rygghev

Gorilla Sports

kr 2,099

Tomt på lager

  • 45 grader Back Extension Benk
  • Pute 4 høydejusteringer
  • Polstret forstøtte
  • Maksimal vektbelastning; 180 kg
  • Mål: 128 cm x 56 cm x 78 – 86 cm
  • Farge hvit/sort
  • Inkl. monteringsanvisning

Beskrivelse

Det skjer at nedre del av rygg, og bak får mindre trening enn for eksempel bryst. Dette ordner denne benken opp i. 45 grader Back Extension Benk trener nedre del av rygg, i tillegg til bak. En sterk rygg er viktig i forhold til dagligliv, og trening. Trener man forsiden av kroppen mer enn baksiden, vil det gi ubalanse i styrkeforholdet mellom musklene. Over tid vil det føre til fysiske plager. Har du en sterk nedre del av rygg vil du også kunne trene tyngre når det gjelder andre øvelser. I tillegg vil du få en bedret teknikk på trening, og en bedret løfteteknikk i dagliglivet. Denne benken kommer i hvit og sort. Materialet er solid, og tåler en solid økt. Du kan justere høyden på selve puten, slik at du har riktig utgangsposisjon. Justeringen låses med låsebolt, og sitter trygt. Benken kan benyttes med kroppsvekt eller ekstra belastning (holde en vektskive inntil brystkassen). Tenker du, eller idrettslaget ditt, lage en liten gym vil benken være et godt tilskudd.

Les om styrketrening hjemme med egen hjemmegym her.

Trening med 45 grader Back Extension Benk

Det er, som med alle nye øvelser, viktig å lære seg teknikk når man skal bruke benken. Utgangsposisjonen er at man står med føttene godt plassert på nedre plattform. Fotstøtten er på baksiden av leggen. Hold hendene foldet over brystkassen. Tipp så i hoftepartiet, slik at overkroppen går ned mot gulvet. Senk ned mot gulvet, for deretter gå opp igjen. Nybegynnere bør begynne med å gå kort ned. Har du en sterk korsrygg kan du senke deg ned så langt du klarer. Putens høyde skal ikke hindre bevegelsen i hoften.

Benken kan også benyttes for å trene sidene av overkroppen, om man ønsker det. Da står du med kroppen slik at den ene siden er mot puten. Føttene på plattformen. Plasser føttene slik at de har støtte fra fotstøtten. Deretter «tipper» du sidelengs nedover. Dra deg så opp igjen. I begynnelsen kan det være at bevegelsesbanen blir kort, men det bedrer seg.

Slik får du trent overkropp på tyve minutter.

Ønsker du å bruke ekstra vektbelastning er det mulig. Begynn med en lett vektskive. Fold hendene og hold vektskiven inntil brystkassen. Back extension gjøres så på samme måte som uten ekstra vekt. Vil du ha litt belastning men ikke ønsker bruke en vektskive? Når du går opp strekk hendene så godt du kan fremover, mens du beveger deg opp. Det gir en liten ekstra belastning.

Når du trener bør programmet ditt inkludere mer enn kun back extension. Du bør få inn øvelser for alle muskelgrupper. Kanskje et fullkroppsprogram kan være noe for deg? Derfor kan det være greit å ta en titt på vårt utvalg av annet treningsutstyr. Det være seg om det er vektsett, hjemmegymstasjoner eller forskjellige barbells/dumbbells.

Tilleggsinformasjon

Vekt 16 kg
Dimensjoner 72 × 64 × 11 cm